Nyt år – nyt liv

22. december 2015

Jeg er ekspert i dårlig samvittighed – og dermed også i ikke at anerkende mine egne behov. Så meget at jeg indimellem bliver så udmattet og ja, nærmest syg, at jeg må lave en Maude og gå i seng. Det går jo ikke …. slet ikke når man er 41 år og burde have lært sig selv at kende og lært at sige fra og til – for længst! Det sidste år har jeg derfor fast gået hos en knalddygtig psykolog for en gang for alle at komme til bunds i alle mine dårlige mønstre. (Her skal det til mit forsvar siges at jeg har gået til psykolog flere gange før, men blot aldrig fundet en, der for alvor kunne hjælpe mig – før nu). Jeg kunne skrive en bog om, hvor øjenåbnende en oplevelse, det har været. Og selvom mit 2015 på mange måder har været et annus horribilis, har det også været et vendepunkt. Året hvor jeg tog mit liv i egen hånd – og med viljefast styrke begyndte at bygge et nyt liv op fra bunden. En slags genfødsel – med alt hvad det indebær af benhård selvransagelse og blod, sved og tårer.

Mine nytårsforsæt for 2016 handler derfor ikke så meget om alt muligt jeg skal gøre, men tværtimod om alt det jeg ikke længere skal bruge tid og energi på:

  • Have evindelig dårlig samvittighed over alt det, jeg burde have sagt/gjort/nået/følt/ønsket
  • Stille hårdere krav til mig selv, end jeg ville stille en elsket veninde
  • Bekymre mig over ting, jeg alligevel ikke kan gøre noget ved.

I stedet vil jeg give  mig selv lov til at:

  • At lytte til hvordan JEG ønsker at leve mit liv, i stedet for at følge en opskrift på hvad “man” skal – ifølge normerne og andre menneskers mening
  • Nyde livet med mad, der gør mig glad (også selvom det koster mig et par ekstra kilo)
  • Dyrke stilheden og pauserne fremfor præstationerne
  • Bare være mig – uden krav

Nogle gange tænker jeg, at det måske bare er det, der skal til, for at lykken kan få lidt plads hos os alle? At vi sænker paraderne, dropper to do-listerne og kravene og bare slapper lidt af og lærer at leve med dem, vi er. Det er i hvert fald mit nytårsforsæt – så kommer lysten til at udrette noget godt for mig selv og min omverden nemlig helt af sig selv.

Glædelig jul og godt nytår til dig og dine 🙂

 

 

 

Måske kan du os like

Ingen kommentarer

Svar på indlægget