Den dag mit pleaser-gen blev lagt i graven!

23. november 2015

Jeg har været pleaser hele mit liv. Fra ganske lille har jeg lært at tilpasse mig andre menneskers behov. Pakke mig selv og mine behov sammen. Stuve dem op i et hjørne. Gemme dem væk. Og i stedet som en kamæleon kravle rundt på væggene, skifte farve og blende ind, så andre blev glade.

Det. Er. Slut. Nu.

Og hvorfor så det?
– Fordi jeg blev UDMATTET af altid at skulle navigere ud fra andres behov
– Fordi jeg blev ulykkelig af ikke at kunne mærke og markere mine egne grænser
– Fordi jeg opdagede at jeg ikke var leder af mit eget liv, men lod andre lede det for mig
– Fordi jeg opdagede, at jeg egentlig ikke gjorde andre en tjeneste ved ikke at sige fra – og til
– Fordi det ikke er kærlighed ikke at være ærlig omkring ens følelser og behov
– Fordi jeg opdagede at jeg ved at “såre” mig selv i sidste ende også sårede dem jeg holder af.
– Fordi jeg udviskede mig selv som person

Nu. I en alder af 41 år, har jeg fået lagt mit pleaser-gen i graven. Og jeg øver mig hver dag på ikke at puste liv i det igen. Det har kostet blod, sved, tårer og flere tusinde kroner hos en psykolog. Men damn, det er det hele værd. Pointen er dog: Kun DU kan tage magten over DIT liv og lykke. Men for at det skal lykkes, må pleasergenet dø. Det tog mig 40 år. Hvor længe skal det tage dig?

Måske kan du os like

Ingen kommentarer

Svar på indlægget