Måske det igen er tid til at demonstrere topløs?

18. august 2016

”Jeg vil også demonstrere foran Christiansborg med bare bryster!” Bemærkningen faldt, da jeg for nogle uger siden læste en artikel om 70’erne fra  FEMINA igennem.  Jeg elsker 70’erne. De var de bedste år af min barndom. I parcelhuskvarterets trygge favn iført hjemmesyede fløjlsbukser med matchende vest, grydeklip og chokoladepålæg med en storgrinende Nikolaj Lie Kaas på pakken. Lange dage på stranden, hvor mariekiks, saft og håndøl blev nydt i klitterne med frit udsyn til bare bryster og numser. Hver onsdag kl. 12 den trygge lyd af sirenernes afprøvning – som en påmindelse om glæden ved friheden og freden. Følelsen af fællesskab og en tro på en fremtid, hvor alle var lige, friheden og velfærden værdsat og biodynamisk deleøkonomi var vejen frem. Nok en anelse idylliseret, billedet, jeg her fremmaner (jeg var også kun seks år, da de poppede 80’ere tog over), men ikke desto mindre har årtiet en
stor plads i mit hjerte.

I disse år får netop 70’erne da også et værdigt comeback – både i modebilledet og i værdikampen. Trods loven om ligelønnens indførsel i 1976 har vi stadig ikke opnået det. Bæredygtighed og deleøkonomi er mere nødvendigt end nogensinde før, og bryster og bare numser er totalt bandlyst i det offentlige rum, medmindre de er under 30 år og fotoshoppede. Og ligestilling, frihed og fred er ikke længere en selvfølge – hverken i Europa eller den øvrige verden.
Måske det igen er tid til at demonstrere topløs foran Christiansborg?

Skolefoto fra 70erne med mors hjemmesyede fløjlsvest og grydeklip. Oh yes.

Skolefoto fra 70erne med mors hjemmesyede fløjlsvest og grydeklip. Oh yes.

Måske kan du os like

2 Kommentarer

  • Reply Rikke 12. oktober 2016 at 17:44

    Lige noget helt andet – får du lavet dine flotte krøller hos frisøren?
    Du har helt glat hår på dit ungdomsbillede 🙂

  • Reply Camilla Kjems 5. november 2016 at 19:52

    Haha … Ja, det er lidt mystisk. Men nej, mine krøller er helt naturlige, men dukkede først op, da jeg kom i puberteten. Det samme er sket for min teenagesøn. Weird!

  • Svar på indlægget