Ord, der har ætset sig ind i mit hjerte

3. december 2015

Jeg elsker ord og nærer en afgrundsdyb beundring for forfattere. Fordi de kan gøre at jeg føler mig lidt mindre ensom. Med mine følelser, tanker og observationer. For er der noget mere fantastisk end når det lykkes en forfatter at beskrive lige præcis DEN følelse/indsigt/tanke/observation som man har “følt” så længe, men bare ikke evnet at formulere?! Deraf ensomheden….

Hver gang jeg gribes af en sætning, skribler jeg den ned i en lille fin notesbog, der følger mig i min taske hvorend jeg går og står. I det forgange år har følgende citater skrevet sig ind i mit hjerte og min hukommelse:

“En familie er ligesom nytårsaften, siger min mor og sætter farten op; den bliver aldrig helt, som man havde håbet”

Stine Pilgaard, “Lejlighedssange”. Måske nok min største læseoplevelse i 2015. Dybt humoristisk, skæv og indsigtsfuld bog. Om den helt almindelige hverdag. ELSKER den!

“Idéen om, at vi kan afslutte sorgen, er umulig – den er det falske håb om, at vi en gang for alle kan tage livet af vores levende sorg”

Stephen Grosz, “Det granskede liv”. Inspirerende læsning for alle, der interesserer sig for sindets snørklede veje.

“Jeg har altid troet, at sandheden ville gøre mig fri, men sandheden driver bare én til vanvid”

Edward st Aubyn, “Patrick Melrose”-romanerne, 1-3. Forrygende, grum og spidende læsning fra overklassens England.

Et par af mine litterære favoritcitater anno 2015. Vil VILDT gerne høre dine – så skriv meget gerne i kommentarfeltet, hvis du har nogle 🙂

image

Måske kan du os like

4 Kommentarer

 • Reply Mette Vas e 4. december 2015 at 5:34

  “Vi består alle kun af lapper, hvis struktur er så uformelig og uensartet at hver stump hvert eneste øjeblik spiller sin egen rolle. Og der er lige så stor forskel mellem os og os selv som mellem os og de andre.”
  (Michel de Montaigne) citeret i Nattog til Lissabon

  Citatet husker os på, at vi er på mange måder og derfor hverken skal sætte os selv eller andre i bås.

  • Reply Camilla Kjems 4. december 2015 at 12:40

   Hvor smukt, interessant og god pointe. Tak Mette!Den må jeg læse 🙂

 • Reply HanneM 4. december 2015 at 15:58

  Mit yndlingscitat er mange år gammelt, men jeg elsker det: Ib Michael skriver et sted “Undervejs er altings mål”. Skønt, ikk 🙂

  • Reply Camilla Kjems 4. december 2015 at 20:11

   Så fint!!!!!

  Svar på indlægget